Grundämnen på 30 sekunder

 
Grundämnen på 30 Sekunder är en bok i en serie som alla tar upp olika fenomen i en text som kan läsas på 30 sekunder. I denna bok var det 50 av de totala 118 grundämnena som togs upp. Själv pluggar jag kemi så jag kan inte säga hur en lekman skulle uppfatta språket men många ord fanns förklarade så jag tor den är lätt att förstå om man försöker. Men det var inte mycket krångliga ord utan var mest fakta om hur grundämnet upptäcktes, vad det användes till och lite om gruppen den tillhör. Det var också några sidor om kända vetenskapsmän som varit med och upptäckt grundämnen. Så även om du kan en del tror jag man kan lära sig lite. Jag rekommenderar boken om man vill få en snabb överblick om grundämnen men inget djupare. Och tyvärr inte alla grundämnen vilket jag tycker är riktigt dåligt. Några grundämnen som togs upp är till och med bara kortlivade ämnen som bara finns några sekunder och är skapade av människan. Flera av ämnena i början som man kan ha mera kontakt med hade varit intressantare anser jag personligen.
 
Men överlag lärde jag mig en del och den var lättsam och underhållande och jag kan tänka mig att plocka upp flera böcker i samma serie.
Jag är en tjugo någonting ingenjörsstudent som pluggar i Stockholm. Jag brinner för foto när jag har tid och försöker annars klara skolan eller komma på hur man ska överleva livet.