Vilket Bokformat föredrar ni?

 
Har funderat lite på vad för bokformat är det bästa? Tänker på att när man bryr sig om kvalité och ha fina böcker brukar ju Inbundna var överlägset bäst. Men är det bara jag som hatar att faktiskt läsa i inbundna böcker? De är ju så tunga! Speciellt när man ska släpa med sig dem. Och så har man omslaget liggandes skräpandes i bokhyllan eftersom man inte vill ha den när man läser. Pocket böcker är ju praktiska men oftast inte speciellt fina och går sönder lätt. De går ju inta att jämföra med en fin inbunden. Men de är ju också mycket billigare.
 
Jag tror jag har kommit fram till att häftade är lite av mina favoriter att ha. De har lite bättre kvalité än pocket och de är inte lika tunga som inbundna. Fast ska jag ha en väldigt fin klassiker köper jag nog ändå en inbunden. Även om det blir jobbigare att läsa så tycker jag att det är värt det.
 
Vad tycker ni är det bästa formatet?
Jag är en tjugo någonting ingenjörsstudent som pluggar i Stockholm. Jag brinner för foto när jag har tid och försöker annars klara skolan eller komma på hur man ska överleva livet.